Q: Vart tog namnet "Antergos" kommer från och hur du uttalar det?

antergos, uttal video, is a Galician word (meaning: ancestors) which was chosen "to link the past with the present". Detta är för att beteckna den stora förändringen i projektet och samtidigt vara en vördnad till den föregående iterationen av projektet, CinnArch.

Fråga: Varför är ISO bilden så stor när jag inte kan installera utan att vara ansluten till Internet?

ISO bild innehåller ett minimum som krävs för att köra GNOME och Cnchi. Vi har trimmat storlek ner så mycket som möjligt med GNOME som DE. dock, vi inser många användare inte med lätthet till höghastighetsanslutningar. Vi har arbetat med en "Minimal ISO" som kommer att använda Openbox och omfatta något mer än vad som krävs för att köra Cnchi. Vi räknar med att släppa den första Minimal ISO inom de närmaste månaderna (oktober 2014).

Fråga: Är Antergos Installer, Cnchi, en gaffel av Ubuntu installations, Ubiquity?

Nej, Cnchi är ett ursprungliga projektet. Det har alltid varit vårt mål att göra installationen så enkelt som möjligt. Anledningen till att det finns tydliga likheter i användargränssnittet mellan de två installatörer är enkel: När vi först anges att skapa Cnchi, vi använde Ubiquity som UI modell eftersom det var de facto-standard för "enkel installatörer" vid tidpunkten.

Fråga: Vad är unikt Antergos?

På systemnivå, Det finns ingen skillnad mellan Antergos och Arch. När du kör Antergos, du kör Arch Linux. Skillnaden är en filosofisk en. Där Arch är utformad "för den behöriga Linux® användarens, Förfäder är "för alla". (--side Notera: du kommer att börja se detta i vår branding mycket snart) Den Antergos samhället välkomnar alla som vill delta. Nya användare behöver inte vara rädd för att ställa en fråga i vårt forum eller IRC-kanaler.

Q: Vilken skrivbordet ni ägna mer uppmärksamhet åt?

Vi försöker se till att alla datorer får en lika stor mängd uppmärksamhet. Dock, dess oundvikligt att vi skulle hitta fler saker att "finjustera" i skrivborden vi använder på våra egna system. Vår projektledare använder GNOME troget. Jag själv inte kan stå ut med det så brukar jag köra Cinnamon. Även om jag har stora förhoppningar på den nya KDE 5. Om jag minns rätt, de två andra enh använda Openbox och Xfce respektive. Så egentligen har vi de flesta av de grunder som omfattas (väl GTK-baserad ändå).

Fråga: Är GNOME standardskrivbordsmiljön?

Ja. GNOME är standard.

F: Kan inte installera nödvändiga paket. Cnchi kan inte fortsätta

Detta felmeddelande är vad jag kallar en fel "pretty". Det ger ingen teknisk information. Det är tänkt att visas för användaren och endast förklarar det slutliga resultatet av felet som inträffade. Själva felet skulle kunna vara en rad olika saker. Det första du vill göra är att kontrollera /tmp/cnchi.log börjar vid den sista posten och arbeta dig bakåt och se om något sticker ut. Om det är en spegel fråga du kommer att se något om misslyckade anslutningar. Vi arbetar med att förbättra hur Cnchi hanterar situationer där speglarna misslyckas. En del av detta arbete kommer att göra det i den kommande 0.8 släpp.

(Besökta 26,024 gånger, 16 besök idag)

Klämma fast den på Pinterest

Dela detta