Q: Var kommer namnet "Antergos" kommer från och hur du uttalar det?

antergos, uttal video, är en galiciska ordet (menande: förfäder) som valdes "att länka det förflutna med den nuvarande". Detta är för att beteckna den stora förändringen i projektet och samtidigt vara en vördnad till den föregående iterationen av projektet, CinnArch.

Q: Varför är ISO bilden så stor när jag inte kan installera utan att vara ansluten till Internet?

ISO bild innehåller ett minimum som krävs för att köra GNOME och Cnchi. Vi har trimmat storlek ner så mycket som möjligt med GNOME som DE. dock, vi inser många användare inte med lätthet till höghastighetsanslutningar. Det finns en 'Minimal ISO' som använder Openbox och innehåller inget annat än vad som krävs för att köra Cnchi.

Q: Är Antergos Installer, Cnchi, en gaffel av Ubuntu installations, ubiquity?

Nej, Cnchi är ett ursprungliga projektet. Det har alltid varit vårt mål att göra installationen så enkelt som möjligt. Anledningen till att det finns tydliga likheter i användargränssnittet mellan de två montörer är enkel: När vi först anges att skapa Cnchi, vi använde Ubiquity som UI modell eftersom det var de facto-standard för "enkel installatörer" vid tidpunkten.

Q: Vad är unikt med Antergos?

På systemnivå, Det finns ingen skillnad mellan Antergos och Arch. När du kör Antergos, du kör Arch Linux. Skillnaden är en filosofisk en. Där Arch är utformad "för den behöriga Linux® användarens, Förfäder är "för alla". (--sidoanteckning: du kommer att börja se detta i vår branding mycket snart) Den Antergos samhället välkomnar alla som vill delta. Nya användare behöver inte vara rädd för att ställa en fråga i vårt forum eller IRC-kanaler.

Q: Vad skrivbord ger du mer uppmärksamhet åt?

Vi försöker se till att alla datorer får en lika stor mängd uppmärksamhet. Dock, dess oundvikligt att vi skulle hitta fler saker att "finjustera" i skrivborden vi använder på våra egna system. Vår projektledare använder GNOME troget. Jag själv inte kan stå ut med det så brukar jag köra Cinnamon. Även om jag har stora förhoppningar på den nya KDE 5. Om jag minns rätt, de två andra enh använda Openbox och Xfce respektive. Så egentligen har vi de flesta av de grunder som omfattas (väl GTK-baserad ändå).

Q: Är GNOME standardskrivbordsmiljön?

Ja. GNOME är standard.

Q: Det går inte att installera nödvändiga paket. Cnchi kan inte fortsätta

Detta felmeddelande är vad jag kallar en fel "pretty". Det ger ingen teknisk information. Det är tänkt att visas för användaren och endast förklarar det slutliga resultatet av felet som inträffade. Själva felet skulle kunna vara en rad olika saker. Det första du vill göra är att kontrollera /tmp/cnchi.log börjar vid den sista posten och arbeta dig bakåt och se om något sticker ut. Om det är en spegel fråga du kommer att se något om misslyckade anslutningar. Vi arbetar med att förbättra hur Cnchi hanterar situationer där speglarna misslyckas. En del av detta arbete kommer att göra det i den kommande 0.8 släpp.

(Besökt 27,724 gånger, 19 besök idag)

Klämma fast den på Pinterest

Dela detta