Kimalaiset NVIDIA Optimus

Kimalaiset NVIDIA Optimus

esittely

Nvidia Optimus ovat luultavasti parhaiten näytönohjaimet hetkellä tuettu Linuxissa. Ne tarjoavat sekä erinomaisen graafisen kiihtyvyyden ja äärimmäinen virransäästö, kumpi tarvitaan. Molemmat ominaisuudet tarjoavat Bumblebee.

Jotkin tietokoneen ehkä muutamia muutoksia ennen Kimalaiset asennusta. nähdä Kaksi BIOS tyyppiä jakso.

Kimalaiset asennus on yksinkertainen ja suoraviivainen prosessi. nähdä Asennus jakso.

Tekstissä lähinnä puhuu tuore Kimalaiset asennus. Mutta se ei ole pelkästään asennusohje. Se on myös korjaus työkalu. Auttaa asentaa uuden tai korjata vanhaa Kimalaiset Nvidian Optimus läppäreissä. Jos Kimalaiset on jo asennettuna, mutta et ole varma sen tila, asentaa vain Kimalaiset uudelleen. Se ei haittaa järjestelmää mitenkään.

Kimalaiset n virransäästö ominaisuus saattaa puuttua nykyisessä Arch / Antergos tiedotteet. nähdä Puuttuvat virta jakso.

Opas voidaan asentaa Kimalaiset muissa jakeluissa, jotka käyttävät muunneltua Arch Linux arkistot, pitää Apricity OS, arkkitehti Linux (lopetettu, mutta silti saatavissa), Arch Anywhere, BlueStar Linux, silta Linux, onnellinen. Ja, ilmeisesti, kotimainen Arch Linux itse.

Tämä on 2., uudistettu laitos Artikkelin. 1. painos, ei saatavilla Wiki enää, kävi 12000+ ajat.

Onko minulla on Optimus kortti?

Tärkeimmät asiat ensin. Ote Kimalaiset Project Wiki Ongelmien karttoittaminen jakso:

"Vain kannettavat tietokoneet on tällaisia ​​nVidia Optimus kortti, joten tämä hanke ei koske työasemia (toistaiseksi). Kortit 4xxM ja uudemmat sarjassa ovat kaikki Optimus-yhteensopivia. The M tarkoittaa "mobile". Mutta ottaa 4xxM kortti ei riitä olla varma, että sinulla on Optimus laptop. On myös oltava integroitu näytönohjaimesta oman prosessorin. Tarkistaa, että, suorita tämä komento päätteessä:

lspci -vnn | grep '\''[030[02]\]'

Jos se tuottaa kaksi riviä, niin olet todennäköisesti jolla on Optimus laptop. Muu..."

...Tässä artikkelissa ei ole mitään apua kortin.

NVIDIA Optimus kaksi ulosmenolinjaa näyttävät:

00:02.0 VGA-yhteensopiva ohjain [0300]: Intel Corporation Haswell-ULT Integroitu Näytönohjain [8086:0A16] (kierros 09) (prog-jos 00 [VGA-ohjain])

ja

01:00.0 3D-ohjain [0302]: NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 750M] [10of:0FE4] (rev ff) (prog-jos ff)

Ensimmäinen rivi alkaa 00:02.0. Se vastaa Intel GPU.

Toinen rivi alkaa 01:00.0. Se vastaa Nvidia GPU.

Intel ja Nvidia merkki ja malli on tietenkin erilainen kuin tässä esimerkissä.

Huomioin nVidia malli, koska ohjainversio- asennat riippuu siitä (katso jakso, Onko minulla Legacy tai nykyisen laitteiston?).

Kaksi BIOS tyyppiä

Varten tämän oppaan nyt erottaa kaksi BIOS tyyppiä:

 1. BIOS ei valvo näytönohjain ja ei mainita sitä
 2. BIOS yrittää hallita integroituja ja / tai erillisiä näytönohjaimia

 

1st tyyppi BIOS on kaikkein Kimalaiset sopiva. Se ei vaadi syöttää BIOS Setup apuohjelman, määrittää tai muuttaa mitään BIOS. Vain käynnistää tietokoneen normaalisti ja, jos mahdollista, varmista, että se toimii xf86-video-intel näytönohjain. Sen pitäisi olla niin oletuksena. Mitään muuta ei tarvita.

2nd tyyppi BIOS on vähemmän Kimalaiset sopiva. Se vaatii syöttää BIOS Setup-apuohjelman ja tehdä joitakin säätöjä sisällä. Ennen ja jälkeen Bumblebee asennuksen. Kaikki BIOS muutokset oppaassa viitataan ainoastaan ​​toinen BIOS tyyppi. Varmista, että tietokone toimii xf86-video-intel.

Lyhyesti. Kimalaiset asennus:

 1. 1st tyyppi BIOS ei vaadi muutoksia BIOS-
 2. 2nd tyyppi BIOS voi vaatia joitakin muutoksia BIOS-ennen ja jälkeen Bmb asennuksen

Onko minulla Legacy tai nykyisen laitteiston?

Jos laitteisto on ohi 4 tai 5 vuotta vanha, sinun täytyy tarkistaa, jos se tukee nykyinen versio nVidia ajurit.

Tällä kirjoitettaessa (26, lokakuu, 2016), nykyinen nVidia ohjaimen versio on 370.xx ja vanhin GPU se kattaa menee alas 400 mobiili ja työpöydän sarja. Tämä linkki tarjoaa lisätietoa; klikkaa laitteistotukeen välilehti: http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/108586/en-us. ilmeisesti, tämä on hyvin aikaa herkkä ja koska tämä artikkeli ikäisille, Tämän ohjainversiosta ja laitteistotukeen lista muuttuu.

340.xx ohjaimet tukevat perintö laitteiston alas Geforce 8800 sarja (se on 2 ihmiset ennen GTX 100 sarja): http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/77525/en-us (uudelleen, Valitse laitteistotukeen luettelon tarkistaa, jos laite on olemassa).

304.xx ajurit tukee jopa vanhempia laitteisto.

Asennus

Poista ja poista Nouveau

Nouveau näytönohjain aiheuttaa monia ongelmia NVIDIA Optimus korttien. käynnistyskelvottomana järjestelmä, kaatuu käynnistyksen aikana, järjestelmä, joka käynnistyy osaksi penseä musta ruutu jossa on valkoista tekstiä osoitin vilkkuu vasemmassa yläkulmassa, Cnchi ja LiveDE jäätyy ovat vain muutamia Nouveau vaikutusten.

Jos et koe mitään näistä asioista, voit huoletta hypätä tämän osan. Muuten, pitää käsittelyssä.

Paras veto on poistaa Nouveau täysin. Sitä ei tarvita, jos aiot asentaa Kimalaiset proprietary NVIDIA näytönohjain.

Kolme askelta tarvitaan poistamaan Nouveau.

1. Poista sen aikana käynnistä LiveMedian, pystyä aloittamaan LiveDE kanssa Cnchi ja suorita asennus

2. Estää sen ensimmäisen käynnistyksen asennetun järjestelmän, pystyä saavuttamaan graafinen DE

3. Fyysinen uninstallation pakkauksen Nuoveau näytönohjain on ensimmäisen käynnistyksen; Järjestelmä käyttää Intelin GPU myöhemmin saappaat asti Kimalaiset asennus

Vaiheet tiedot.

1. Käytä oletuksena LiveMedian boot valikon. Muokata boot rivi ja lisää siihen seuraavan parametrin:

modprobe.blacklist = nouveau

Jatka käynnistyä normaalisti.

On muitakin tapoja poistaa Nouveau käynnistyksen. Tämä yksi toimii useimmissa tapauksissa.

2. Poista Nouveau ensimmäisen käynnistyksen asennetun järjestelmän, täsmälleen samalla tavalla kuin edellisessä vaiheessa.

3. Kun olet saavuttanut graafinen DE, Avaa terminaali ja suorita seuraava komento, poistaa Nouveau täysin:

sudo pacman Rc xf86-video-nouveau

Asenna Antergos ilman Nvidia ajurit

Doing puhtaan asennuksen Antergos, varmista ei asentaa oma Nvidia ajurit. Vaihtoehto asentaa ajurit yhden GPU, ei-hybridi näytönohjaimet, NVIDIA GPU vain. Se ei asenna ajureita double-GPU, hybridi näytönohjaimet NVIDIA ja Intel GPU.

Jätä asentajan Graafinen ajurit (patentoitu) vaihtuvat oletuksena POIS asema. Yksinkertaisesti eivät kosketa sitä. antergos-Dont-asennus-nvidia Muutoin tuloksena käynnistyskelvottomana NVIDIA Optimus järjestelmä.

Poista Optimus, 2nd tyyppi BIOS vain

Omistajat ensimmäinen tyyppi BIOS voi huoletta hypätä tämän osan.

Kun asennus on valmis käynnistä järjestelmä, ja BIOS kokoonpanoapuohjelma. Useimmat Nvidia Optimus korttien rinnalle Intel integroitu näytönohjain. Etsi näytön asetukset, ja valitse "Intelin integroitu", tai jotain vastaavaa - vain varmista, että Optimus ja diskreetti eivät ole käytössä. Myös, varmista, että asettamalla sen alapuolella, "Havaitseminen OS" asetus ei ole käytössä. Sen jälkeen tämä vaihe on päättynyt, te saattaa käynnistyä uudelleen, ja anna uusi asennus of Antergos.

mahdollistaa [multilib] repo

Repo on jo käytössä oletusarvoisesti viime Antergos releases. Jos asennat kotoperäisten Arch Linux, Arkkitehti, Silta, muissa järjestelmissä, jotka käyttävät muunneltua Arch repos, muokkaa sitten /etc / pacman.conf tiedosto ja kommentoinnin repo.

Täysin päivittää järjestelmän

jogurtti -Syyua

Asenna Kimalaiset (nykyinen laiteohjaimiaan)

sudo pacman -S bumblebee mesa xf86-video-intel nvidia lib32-nvidia-utils lib32-virtualgl nvidia-asetukset bbswitch

Asenna Kimalaiset (340.xx legacy ajurit)

sudo pacman -S bumblebee Mesa xf86-video-intel nvidia-340xx nvidia-340xx-utils lib32-nvidia-340xx-utils lib32-virtualgl bbswitch

Asenna Kimalaiset (304.xx legacy ajurit)

sudo pacman -S bumblebee Mesa xf86-video-intel nvidia-304xx nvidia-304xx-utils lib32-nvidia-304xx-utils lib32-virtualgl bbswitch

Lisää itsesi Kimalaiset ryhmään

Kuka tahansa käyttäjä, joka on tarkoitus käyttää Kimalaiset on lisättävä tähän ryhmään. Käyttäjän on myös jäsen video- ryhmä - se on yleensä niin oletusarvoisesti, mutta ei aina.

sudo gpasswd -a $ USER kimalainen
sudo gpasswd -a $ USER video

Ota bumblebeed palvelu

Huomaa lopullinen d (alkaen daemon) kirjeen palvelun nimi. Askel voidaan ohittaa, jos seuraava vaihe toteutetaan.

sudo systemctl mahdollistaa bumblebeed.service
 

Asenna virransäästö patch

Vain tarvittaessa. Laastari on kuvattu yksityiskohtaisesti jäljempänä.

Paketti löytyy osoitteesta:

kimalainen-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

sudo pacman -U /path/to/package/bumblebee-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Kun paketti on asennettu, pacman antaa varoituksen myöhempien päivityksiä. Sitä voidaan turvallisesti jättää huomiotta:

Varoitus: Kimalaiset: paikallinen (3.2.1-11) on uudempi kuin yhteisö (3.2.1-10)

Käynnistä järjestelmä

sudo shutdown -r now

Ota Optimus, 2nd tyyppi BIOS vain

Omistajat ensimmäinen tyyppi BIOS voi huoletta hypätä tämän osan.

Käynnistä tietokone, ja jälleen, Syötä Suomi BIOS kokoonpano. Etsi Näytä asetukset ja muuttaa sen "integroitu näytönohjain" että "optimus". Jätä "Havaita OS" että "Liikuntarajoitteinen" asema.

Puuttuvat virta

Muokata 2016.07: jossain 2016.06 ongelma on ratkaistu ylävirtaan. Jos asennat tämän päivämäärän jälkeen, todennäköisesti ongelma ei ole läsnä. Tarkista sen kanssa esitetty testi täällä. Ei tarvitse asentaa korjaustiedoston.

Useimmat aika NVIDIA Optimus korttia käyttää Intel GPU. Se tehdään virransäästöä. Nvidia GPU käytetään ainoastaan ​​erillisestä neuvotaan tekemään niin - asettamalla optirun eteen komennon ohjelman nimen. Kun optirun irtautumisten sen pitäisi välittömästi vaihtaa Nvidia GPU pois ja kääntyä takaisin Intel GPU. Se ei tapahdu äskettäin. Nvidia ei ole kytketty pois päältä. Järjestelmä jatkaa ajaa Nvidia.

Ei ole virransäästö, tietokone muuttuu ylikuumentunut, tuulettimet ovat jatkuvasti pyörivät huippunopeus. teknisesti, ongelma johtuu siitä, että nvidia_drm, nvidia_modeset ja nvidia moduulit ei pureta upon optirun päättyminen.

Kun järjestelmä toimii Intel GPU, kolme moduulia ei käytetä, ja ei ladata. Kaikki ladataan vain silloin, kun optirun käynnistyy. Ja olisi purettu optirun päättyminen. Joka ei tapahdu.

Tarkista, onko järjestelmä vaikuttaa asiaa. Käynnistyksen jälkeen avaa terminaali ja suorita kolme komentoja, yksi toisensa jälkeen:

optirun --status
 Bumblebee status: Valmis (3.2.1). X toimeton. Diskreetti näytönohjain on pois päältä.
optirun pwd
 /home/just
optirun --status
 Bumblebee status: Valmis (3.2.1). X toimeton. Diskreetti näytönohjain on pois päältä.

Jos kuluttua viimeisestä (kolmas) komentaa Diskreetti näytönohjain on pois päältä, kuten edellä olevassa esimerkissä, niin järjestelmä ei vaikuta asiaa. Voit ohittaa tämän osan.

Jos kuluttua viimeisestä (kolmas) komentaa Diskreetti näytönohjain on käytössä, niin järjestelmä vaikuttaa asiaa. Voit halutessasi ratkaisemiseksi, joko käsin tai automaattisesti. Alla on kuvattu, miten se.

Sammuttaminen Nvidia manuaalisesti

Ensimmäinen, koetamme sammutuksen Nvidia käsin. Voit olla varma, että olemme päin kuvatun ongelman täällä; kolme moduulia on lueteltu täsmälleen samassa järjestyksessä kuin tässä esimerkissä:

sudo rmmod nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
sudo tee <<<OFF / proc / acpi / bbswitch

Ensimmäinen komento joukot kolme moduulia purettava. Toinen kytkeytyy Nvidia GPU pois. Tarkista Nvidia tila uudelleen:

optirun --status
 Bumblebee status: Valmis (3.2.1). X toimeton. Diskreetti näytönohjain on pois päältä.

Oletetaan ajaa hieman monimutkaisempi testi. Se kytkeytyy Nvidia päälle ja sitten takaisin pois, yhdellä komennolla:

optirun pwd && nukkua 1 && sudo rmmod nvidia_drm nvidia_modeset nvidia && sudo tee <<<OFF / proc / acpi / bbswitch

Tätä menetelmää voidaan käyttää kytkemään Nvidia irti käsin.

Sammuttaminen Nvidia Automaattisesti

Menetelmä ratkaista ongelman automaattisesti keskusteltiin Arch Linux bugtracker tässä. Sitä sovelletaan samoja kahta komentoja nähty edellisessä jaksossa.

Etuna menetelmä on, että ei tarvitse syöttää mitään komentoa käsin terminaalin, lisäoikeuksilla. Optirun kääntyy toimi normaalisti, kuten tavallista, automaattisesti vaihtaa Nvidia ja OFF kun se alkaa ja poistuu.

Haittana on, että sinun täytyy asentaa "kotitekoinen" paketti, Tuntematon säännöllisesti Arch repoja.

Laastarin kiinnittämiseen puuttuu virransäästöä löytyy osoitteesta:

kimalainen-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Lataa tiedosto ja asenna se normaalisti pacman, kuten mikä tahansa muu paketti:

sudo pacman -U /path/to/package/bumblebee-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Paketti ei ole riippuvuuksia. Asennuksen aikana se antaa kolme kattava viestejä. Ne voidaan turvallisesti jättää huomiotta.

Kun paketti on asennettu, pacman ja pamac antaa varoituksen myöhempien järjestelmän päivityksiä. Sitä voidaan turvallisesti jättää huomiotta samoin:

Varoitus: Kimalaiset: paikallinen (3.2.1-11) on uudempi kuin yhteisö (3.2.1-10)

Tärkeä. Kun paketti on asennettu, tietokone on käynnistettävä uudelleen. Yksinkertainen logout-kirjautuminen ei riitä.

Hienosäätö NVIDIA Optimus asetukset

On mahdollista hienosäätää NVIDIA asetukset, ajamalla nvidia-asetukset apuohjelma NVIDIA GPU

optirun -B mikään nvidia-settings -C :8

Komento on ainoa oikea tapa toteuttaa nvidia-asetukset on Optimus tietokoneissa. nvidia-x-server-asetukset Kaikki yritykset juosta nvidia-asetukset hyödyllisyys eri syntaksia epäonnistuu.

Säätövalikko ajaa NVIDIA asetukset

Kun Kimalaiset ja omaa NVIDIA ajurit on asennettu, valikosta pääsy käynnistää nvidia-asetukset apuohjelma luodaan automaattisesti. Sitä kutsutaan NVIDIA X Server Settings valikossa.

Tämä valikkokohta on väärin NVIDIA Optimus.

Valikko ei ole määritetty oikein heti asennuksen. Se suorittaa yksinkertaisia nvidia-asetukset komento.

Jos valitset NVIDIA X Server Settings Valikosta kanssa oletussisältö (komento), saat neuvoi ajaa Nvidia-xconfig apuohjelma, Korjaa ongelma. Koskaan tehdä. Ongelma ei ole olemassa. Katso Varoitus osiosta lisätietoja.

Jos haluat suorittaa NVIDIA X Server Settings valikosta, sinun täytyy muokata valikon kohta käsin, ja korvata oletuksena väärän komennon oikea.

alkaen:

/usr / bin / nvidia-settings

jotta:

optirun -B mikään nvidia-settings -C :8

Varoitus

Siellä on Nvidia-xconfig apuohjelma, asennetaan Bumblebee keskuudessa NVIDIA työkalut. Älä koskaan käytä sitä Optimus tietokoneisiin. Se on suunniteltu ja toimii oikein yhden GPU NVIDIA korttien vain. Se ei tunnista hybridi NVIDIA Optimus korttien. Se on täydellinen Kimalaiset tappaja. Jos suoritetaan, se heti rikkoo Kimalaiset kokoonpano.

tunnetut ongelmat

GeForce GTX960m

Kun uudelleenkäynnistystä tietokone ei käynnisty uudelleen. Ratkaisemaan tämän ongelman add acpi_osi ="!Windows 2015" koska ytimen parametri. Katso kysymys #764(kommentti) GitHub.

Jotta tämä muutos pysyvää grub lisätä / etc / default / grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT ="acpi_osi=\"!Windows 2015\""

ja luoda grub config jälkeen komennolla

sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

 

kortteja käytetään

Artikkeli on kirjoitettu ja testattu kolme Nvidia Optimus näytönohjaimet:

 • GeForce GT 555M
 • GeForce GT 650M
 • GeForce GT 750M

Se ei testattu uudemmissa Optimus kortteja, kuten GeForce GTX 970M, esimerkiksi. On raportteja onnistuneen Kimalaiset asennuksesta moderni Optimus, mutta ne voivat silti aiheuttaa joitakin ongelmia, joita ei käsitellä tässä.

Muut kirjoittajat auttaa tekemään artikkelin paremmin ja lisää kortteja luetteloon. lisäykset, korjaukset, osaaminen ovat erittäin tervetulleita ja erittäin arvostettu.

 • NVS 4200m
 • GeForce 820m
 • GeForce GTX 860m
 • GeForce 920 miljoonaa
 • GeForce 940MX
 • GeForce GTX 960M

terveiset

maaliskuu 2016

(Käyty 41,263 ajat, 74 käyntiä tänään)

Pin Se Pinterest

Jaa tämä