Bumblebee for NVIDIA Optimus

Bumblebee for NVIDIA Optimus

Introduktion

Nvidia Optimus er nok de bedste slags grafikkort der på nuværende tidspunkt støttes af Linux. De giver både en fremragende grafisk acceleration og ekstrem strømbesparing, alt efter hvad der er behov for. Begge funktioner leveres af Bumblebee.

Nogle computer kan have brug for nogle justeringer før Bumblebee installation. Se To BIOS typer sektionen.

Bumblebee installationen er en enkel og ligetil proces. Se Installation sektionen.

Teksten taler primært om en frisk Bumblebee installation. Men det er ikke kun en installation guide. Det er også en reparation værktøj. Hjælper med at installere en ny eller reparere en gammel Bumblebee på Nvidia Optimus bærbare computere. Hvis Bumblebee er allerede installeret men du er usikker på dens tilstand, blot installere Bumblebee igen. Det gør ikke ondt et system på nogen måde.

Bumblebees strømbesparende funktion mangler muligvis i nuværende Arch/Antergos udgivelser. Se Manglende strømbesparelse sektionen.

Vejledningen kan bruges til at installere Bumblebee i andre distributioner, at bruge uændrede Arch Linux repositories, synes om Apricity OS, Arkitekt Linux (afbrudt, men stadig tilgængelig), arch Anywhere, Bluestar Linux, Bridge Linux, glad. Og, åbenbart, i nativ Arch Linux Sig selv.

Det er 2nd, opdaterede udgave af artiklen. 1st edition, ikke tilgængelig i Wiki længere, blev besøgt 12000+ gange.

Har jeg en Optimus-kort?

Første ting først. Et uddrag fra Bumblebee Project Wiki Fejlfinding sektionen:

"Kun bærbare computere har disse slags nVidia Optimus-kort, så dette projekt vil ikke gælde for stationære computere (for nu). Cards fra 4xxM og nyere serien er alle Optimus-aktiveret. Det M står for "Mobil". Men at have en 4xxM kort er ikke nok til at være sikker på, at du har en Optimus laptop. Der skal også være en integreret video-controller i din processor. For at kontrollere at, køre denne kommando i en terminal:

lspci -vnn | grep '\''[030[02]\]'

Hvis det output to linjer, så er du sandsynligvis have en Optimus laptop. Andet..."

...denne artikel er til nogen hjælp for dit kort.

På NVIDIA Optimus to udgangsledninger ligne:

00:02.0 VGA kompatibel controller [0300]: Intel Corporation Haswell-ULT Integreret Grafik controller [8086:0A16] (rev 09) (prog-hvis 00 [VGA-controller])

og

01:00.0 3D controller [0302]: NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 750] [10af:0FE4] (rev ff) (prog-hvis ff)

Den første linje starter med 00:02.0. Det svarer til Intel GPU.

Den anden linje starter med 01:00.0. Det svarer til Nvidia GPU.

Din Intel og Nvidia mærke og model vil naturligvis være forskellig fra dette eksempel.

Vær opmærksom på din nVidia model, fordi den driverversion du installerer, vil afhænge af det (se afsnittet, Behøver jeg Legacy eller aktuelle hardware?).

To BIOS typer

Med henblik på denne vejledning lad os skelne mellem to BIOS typer:

 1. BIOS kontrollerer ikke grafikkort og ikke nævner det
 2. BIOS forsøger at kontrollere integrerede og / eller diskrete grafikkort

 

1st typen BIOS er den mest Bumblebee-venlige. Det kræver ikke at indtaste BIOS Setup, til at konfigurere eller ændre noget i BIOS. Bare starte computeren normalt, og, hvis det er muligt, sørg for at det kører på xf86-video-intel skærmdriveren. Det bør være så som standard. Intet andet er nødvendig.

2nd typen BIOS er mindre Bumblebee-venlige. Det kræver at indtaste BIOS Setup-programmet og foretage nogle justeringer inden det. Før og efter Bumblebee installation. Alle BIOS ændringer i vejledning refererer kun til 2. BIOS typen. Kontroller, at computeren kører på xf86-video-intel.

Kort. Bumblebee installation på:

 1. 1st typen BIOS kræver ikke nogen ændring i BIOS setup
 2. 2nd skriv BIOS kan kræve nogle ændringer i BIOS setup før og efter Bmb installation

Behøver jeg Legacy eller aktuelle hardware?

Hvis din hardware er forbi 4 eller 5 år gammel, skal du kontrollere, om den er understøttet af den aktuelle version af nVidia drivere.

På tidspunktet for skrivning (26, oktober, 2016), den aktuelle nVidia driver version er 370.xx og den ældste GPU det dækker går ned til den 400 mobil og desktop-serien. Denne forbindelse giver mere info; klik på fanebladet understøttet hardware: http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/108586/en-us. Åbenbart, dette er meget tidsfølsomme og som denne artikel aldre, denne driver version og understøttet hardware liste vil ændre sig.

De 340.xx drivere yde støtte til ældre hardware ned til Geforce 8800 serie (det er 2 mennesker før GTX 100 serie): http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/77525/en-us (en gang til, vælge den understøttet hardware listen for at kontrollere, om din enhed er derinde).

De 304.xx drivere understøtter endda ældre hardware.

Installation

Deaktiver og fjern Nouveau

Nouveau videodriver forårsager mange problemer på NVIDIA Optimus-kort. unbootable system,, nedbrud under boot, et system, der støvler i reagerer sort skærm med en hvid tekstmarkøren blinke i øverste venstre hjørne, Cnchi og LiveDE fryser er kun få af Nouveau effekter.

Hvis du ikke oplever nogen af ​​disse spørgsmål, du kan trygt springe dette afsnit. Ellers, holde læsning på.

Den bedste chance er at fjerne Nouveau helt. Det er ikke nødvendigt, hvis du planlægger at installere Bumblebee med proprietære NVIDIA skærmdriveren.

Der er behov for tre trin for at fjerne Nouveau.

1. Deaktiver det under en boot fra LiveMedia, at være i stand til at starte LiveDE med Cnchi og fuldføre installationen

2. Deaktiver det på den første boot af det installerede system, at være i stand til at nå den grafiske DE

3. Fysisk afinstallation af pakken med Nuoveau skærmdriveren på den første boot; systemet vil bruge Intel GPU tilbagevendende støvler indtil Bumblebee installation

Trin i detaljer.

1. Brug standard LiveMedia boot menupunkt. Rediger boot linje og tilføje til det følgende parameter:

modprobe.blacklist = nouveau

Fortsæt med at starte normalt.

Der er andre måder at deaktivere Nouveau på boot. Denne ene virker i de fleste tilfælde.

2. Deaktiver Nouveau på den første boot af det installerede system, nøjagtig samme måde som i tidligere trin.

3. Når du har nået den grafiske DE, åbne terminalen og køre følgende kommando, at fjerne Nouveau fuldstændigt:

sudo pacman -Rc xf86-video-nouveau

Installér Antergos uden Nvidia drivere

Gør en frisk installation Antergos, sørg for at ikke installere proprietære Nvidia drivere. Muligheden installerer drivere til single-GPU, ikke-hybrid grafikkort, med kun NVIDIA GPU. Det behøver ikke installere drivere til dobbelt-GPU, hybrid grafikkort med NVIDIA og Intel GPU'er.

Lad installatørens Grafiske drivere (Proprietære) skifte i standard SLUKKET position. Simpelthen ikke røre ved det. antergos-Dont-install-nvidia I modsat fald vil resultere i unbootable NVIDIA Optimus-system.

Deaktiver Optimus, 2 type BIOS kun

Ejerne af 1. typen BIOS kan trygt springe dette afsnit.

Når installationen er færdig genstarte dit system, og gå ind i BIOS configuration utility. De fleste Nvidia Optimus kort kører ved siden Intel integreret grafik. Find dine skærmindstillinger, og vælg "Intel Integrated", eller noget lignende - bare sørg for, at Optimus og diskret ikke er aktiveret. Også, sørge for, at indstillingen under det, "Detektion af OS" Indstillingen er deaktiveret. Efter dette trin er fuldført, du kan genstarte, og indtast din nye installation af Antergos.

Muliggøre [multilib] repo

Den repo er allerede aktiveret som standard i de seneste Antergos udgivelser. Hvis du installerer på indfødte Arch Linux, Arkitekt, Bro, andre systemer, som anvender ikke-modificerede Arch repos, derefter redigere /etc / pacman.conf fil og udkommenter repo.

Opgradér systemet fuldt ud

yoghurt -Syyua

Installér Bumblebee (nuværende hardware drivers)

sudo pacman -S bumblebee mesa xf86-video-intel nvidia lib32-nvidia-utils lib32-virtualgl nvidia-settings bbswitch

Installér Bumblebee (340.xx legacy drivere)

sudo pacman -S bumblebee mesa xf86-video-intel nvidia-340xx nvidia-340xx-utils lib32-nvidia-340xx-utils lib32-virtualgl bbswitch

Installér Bumblebee (304.xx legacy drivere)

sudo pacman -S bumblebee mesa xf86-video-intel nvidia-304xx nvidia-304xx-utils lib32-nvidia-304xx-utils lib32-virtualgl bbswitch

Tilføj dig selv til bumblebee gruppen

Enhver bruger, der formodes at bruge Bumblebee skal føjes til denne gruppe. Brugeren skal også være et medlem af video gruppe - det er normalt så som standard, men ikke altid.

sudo usermod -G users $ USER humlebi
sudo usermod -G users $ USER video

Aktiver bumblebeed service

Bemærk den endelige d (fra dæmon) brev i tjenestens navn. Det trin kan springes over, hvis det næste skridt vil blive udført.

sudo systemctl muliggøre bumblebeed.service
 

Installér strømbesparende patch

Kun hvis det er nødvendigt. Plasteret er beskrevet i detaljer nedenfor.

Emballagen findes på:

humlebi-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

sudo pacman -U /path/to/package/bumblebee-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Med pakken installeret, Pacman vil udstede advarsel på efterfølgende opgraderinger. Det kan sikkert ignoreret:

advarsel: humlebi: lokal (3.2.1-11) er nyere end fællesskabet (3.2.1-10)

Genstart systemet

sudo shutdown -r nu

Aktiver Optimus, 2 type BIOS kun

Ejerne af 1. typen BIOS kan trygt springe dette afsnit.

Start computeren, og endnu en gang, indtaste din BIOS utility konfiguration. Find Display konfiguration og ændre det fra "integreret grafik" til "Optimus". Forlad "Opdaget af OS" i "handicappet" position.

Manglende strømbesparelse

Redigere 2016.07: Et eller andet sted i 2016.06 problemet er blevet løst opstrøms. Hvis du installerer efter denne dato, sandsynligvis problemet vil ikke være til stede. Tjek det med den her beskrevne test. Der er ingen grund til at installere patchen.

Mest tid NVIDIA Optimus-kort køre på Intel GPU. Det sker for at spare strøm. Nvidia GPU anvendes kun, når der udtrykkeligt bedt om det - ved at placere optirun kommando foran programmets navn. Hvornår optirun Afslutter det bør straks skifte Nvidia GPU og tænd tilbage til Intel GPU. Det sker ikke for nylig. Nvidia er ikke slukket. Systemet fortsætter med at køre på Nvidia.

Der er ingen strømbesparende, computer bliver overophedet, ventilatorer konstant spinning ved max hastighed. Teknisk set, problemet er forårsaget af den omstændighed, at nvidia_drm, nvidia_modeset og nvidia moduler er ikke losset ved optirun afslutning.

Når systemet kører på Intel GPU, tre moduler bruges ikke og er ikke indlæst. Alle er indlæst, når optirun begynder at køre. Og skal aflæsses på optirun afslutning. Hvilket ikke sker.

Kontroller, om dit system er berørt af problemet. Efter opstart åbne en terminal og køre tre kommandoer, den ene efter den anden:

optirun --status
 Bumblebee status: Parat (3.2.1). X inaktiv. Diskret grafikkort er slukket.
optirun pwd
 /home/just
optirun --status
 Bumblebee status: Parat (3.2.1). X inaktiv. Diskret grafikkort er slukket.

Hvis der efter det sidste (tredje) kommandoen Diskret grafikkort er slukket, ligesom i eksemplet ovenfor, så systemet er ikke berørt af problemet. Du kan springe dette afsnit.

Hvis der efter det sidste (tredje) kommandoen Diskret grafikkort er på, så systemet påvirkes af problemet. Du ønsker måske at løse det, enten manuelt eller automatisk. Nedenfor er beskrevet, hvordan man gør det.

Sluk Nvidia manuelt

Først, lad os prøve at lukke Nvidia i hånden. For at være sikker på, at vi står over for med problemet beskrevet her; tre moduler skal angives nøjagtigt i samme rækkefølge som i dette eksempel:

sudo rmmod nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
sudo tee <<<OFF / proc / acpi / bbswitch

De første kommando kræfter tre moduler, der skal losses. Den anden slår Nvidia GPU off. Tjek Nvidia status igen:

optirun --status
 Bumblebee status: Parat (3.2.1). X inaktiv. Diskret grafikkort er slukket.

Lad os køre en smule mere kompliceret test. Det vil tænde Nvidia på og derefter tilbage fra, i en kommando:

optirun pwd && sove 1 && sudo rmmod nvidia_drm nvidia_modeset nvidia && sudo tee <<<OFF / proc / acpi / bbswitch

Denne fremgangsmåde kan bruges til at skifte Nvidia af med hånden.

Sluk Nvidia automatisk

Den metode til at løse problemet automatisk blev drøftet i Arch Linux bugtracker her. Den gælder de samme to kommandoer set i forrige afsnit.

Fordelen ved metoden er, at der er ingen grund til at indtaste enhver kommando i hånden i klemme, med øgede rettigheder. Optirun vender sig til at arbejde normalt, som sædvanligt, automatisk skift Nvidia ON og OFF, når den starter og afslutter.

Ulempen er, at du bliver nødt til at installere en "hjemmelavet" pakke, ukendt for regelmæssige Arch repos.

Plasteret for fastsættelse mangler strømbesparelse kan findes på:

humlebi-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Download filen og installere det normalt med pacman, som enhver anden pakke:

sudo pacman -U /path/to/package/bumblebee-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Pakken har ingen afhængigheder. Under installationen vil det udsende tre orienterende meddelelser. De kan sikkert ignoreres.

Med pakken installeret, pacman og pamac vil udstede advarslen på efterfølgende systems opgraderinger. Det kan sikkert ignoreret så godt:

advarsel: humlebi: lokal (3.2.1-11) er nyere end fællesskabet (3.2.1-10)

Vigtig. Når pakken er installeret, Computeren skal genstartes. En simpel logout-login er ikke nok.

Finjustering af NVIDIA Optimus indstillinger

Det er muligt at finjustere NVIDIA indstillinger, ved at køre nvidia-settings anvendelighed på NVIDIA GPU

optirun -b ingen nvidia-settings -c :8

Kommandoen er den eneste rigtige måde at udføre nvidia-settings på Optimus computere. nvidia-x-server-indstillinger Ethvert forsøg på at køre nvidia-settings nytte med en anden syntaks vil mislykkes.

Juster menuen for at køre NVIDIA-indstillinger

Når Bumblebee og proprietære NVIDIA driverne er installeret, menuen indgang til lancering nvidia-settings nytte oprettes automatisk. Det kaldes NVIDIA X Server Settings i menuen.

Dette menupunkt er forkert for NVIDIA Optimus.

Menuen er ikke konfigureret korrekt lige efter installationen. Den udfører den simple nvidia-settings kommando.

Hvis du vælger NVIDIA X Server Settings menupunkt med standard indhold (kommando), vil du blive rådgivet til at køre nvidia-xconfig nytte, at løse problemet. Aldrig gøre det. Problemet eksisterer ikke. se Advarsel afsnittet nedenfor for mere info.

Hvis du vil køre NVIDIA X Server Settings fra menuen, du er nødt til at redigere menupunkt ved hånden, og erstatte standard forkert kommando med den rigtige.

Fra:

/usr / bin / nvidia-settings

Til:

optirun -b ingen nvidia-settings -c :8

Advarsel

Der er nvidia-xconfig nytte, installeret med Bumblebee blandt NVIDIA værktøjer. Aldrig køre det på Optimus computere. Den er designet til og fungerer korrekt på kun én GPU NVIDIA-kort. Det registrerer ikke hybrid NVIDIA Optimus-kort. Det er en perfekt Bumblebee morder. Hvis henrettet, det straks bryder Bumblebee konfiguration.

kendte problemer

Geforce GTX960m

Når genstarte computeren muligvis ikke starte igen. For at løse dette problem add acpi_osi ="!Windows 2015" som en kerne parameter. Se spørgsmål #764(kommentar) på github.

For at gøre denne ændring permanent i grub tilføje i / etc / default / grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT ="acpi_osi=\"!Windows 2015\""

og skabe grub config efter med kommandoen

sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

 

Brugte kort

Artiklen blev skrevet og testet på tre Nvidia Optimus grafikkort:

 • GeForce GT 555
 • GeForce GT 650M
 • GeForce GT 750

Det blev ikke testet på nyere Optimus kort, ligesom GeForce GTX 970, for eksempel. Der er rapporter om vellykkede Bumblebee installation på moderne Optimus, men de stadig kan præsentere nogle problemer, som ikke er dækket her.

Andre forfattere bidrage til at gøre artiklen bedre og tilføje flere kort til listen. Tilgang, rettelser, knowhow er meget velkomne og meget værdsat.

 • NVS 4200M
 • GeForce 820m
 • GeForce GTX 860
 • GeForce 920m
 • GeForce 940MX
 • GeForce GTX 960

Hilsen

marts 2016

(besøgte 41,268 gange, 79 besøg i dag)

Pin det på Pinterest

Del dette