Bumblebee per NVIDIA Optimus

Bumblebee per NVIDIA Optimus

Introducció

Nvidia Optimus són probablement les millors targetes de vídeo actualment suportats per Linux. Ells proporcionen tant una excel·lent acceleració gràfica i un estalvi d'energia extrema, el que es necessita. Ambdues característiques són proporcionades per borinot.

Alguns equip pot necessitar alguns ajustaments abans de la instal·lació del borinot. Veure Dos tipus de BIOS secció.

instal·lació borinot és un procés simple i directe. Veure Instal·lació secció.

El text parla principalment sobre una instal·lació nova del borinot. Però no és només una guia d'instal·lació. També és una eina de reparació. Ajuda per a instal·lar una nova o reparar un vell borinot en els ordinadors portàtils de Nvidia Optimus. Si borinot ja està instal·lat però no sabeu sobre el seu estat, només ha d'instal lar de nou borinot. No es perd res d'un sistema de cap manera.

funció d'estalvi d'energia del borinot no pot estar present en versions actuals Arc / antergos. Veure Falta el apagat secció.

La guia es pot utilitzar per instal·lar borinot en altres distribucions, que l'ús de repositoris d'Arch Linux sense modificar, M'agrada Apricity US, Linux arquitecte (discontinuat, però encara disponible), En qualsevol lloc arquejar, Bluestar Linux, pont de Linux, feliç. i, òbviament, a nativa arch Linux si mateix.

Aquesta és la segona, edició actualitzada de l'article. La 1a edició, no està disponible al Wiki, va ser visitat 12000+ vegades.

Tinc una targeta de Optimus?

El primer és el primer. Un extracte de projecte borinot wiki Resolució de problemes secció:

"només ordinadors portàtils tenen aquest tipus de targeta de nVidia Optimus, pel que aquest projecte no s'aplicarà als escriptoris (per ara). Cartes de la 4xxM i més recent sèrie estan habilitats per Optimus. La M significa "Mòbil". No obstant això, tenir una targeta 4xxM no és suficient per estar segur que està tenint un ordinador portàtil Optimus. També ha d'haver un controlador de vídeo integrat en el processador. Per comprovar que, executar aquesta comanda en un terminal:

lspci -vnn | grep '\''[030[02]\]'

Si es dóna sortida a dues línies, llavors és molt probable que tingui un ordinador portàtil Optimus. Una altra cosa ..."

...aquest article no és d'ajuda per a la targeta.

En NVIDIA Optimus dues línies de sortida s'assemblen:

00:02.0 controlador compatible VGA [0300]: Controlador d'Intel Haswell-ULT gràfics integrats [8086:0a16] (revolució 09) (prog-si 00 [controlador VGA])

i

01:00.0 3controlador D [0302]: NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 750M] [10de:0FE4] (ff rev) (prog-si ff)

La primera línia comença amb 00:02.0. Correspon a la GPU d'Intel.

La segona línia comença amb 01:00.0. Correspon a la GPU de Nvidia.

La seva Intel i Nvidia marca i model, òbviament, serà diferent d'aquest exemple.

Prendre nota del seu model de nVidia perquè la versió del controlador d'instal·lar dependrà d'això (consulteu la secció, Tinc llegat o maquinari actual?).

Dos tipus de BIOS

Per al propòsit d'aquesta guia distingirem dos tipus de BIOS:

 1. BIOS no controla targeta de vídeo i no ho esmenta
 2. BIOS tracta de controlar les targetes de vídeo integrades i / o discretes

 

1Tipus st BIOS és el més amigable borinot. No es requereix entrar a la utilitat de configuració de la BIOS, per configurar o canviar alguna cosa a la BIOS. Només arrencar l'equip normalment i, si és possible, vos que s'executa en controlador de vídeo xf86-video-intel. Ha de ser el que per defecte. es requereix res més.

2ND Tipus de BIOS és menys borinot amb nens. Es requereix entrar a la utilitat de configuració de la BIOS i fer alguns ajustos en el seu interior. Abans i després de la instal·lació del borinot. Tots els canvis de BIOS es troben a la guia es refereixen només al segon tipus de BIOS. Assegureu-vos que l'equip funciona amb xf86-video-intel.

breument. borinot en la instal·lació:

 1. 1Tipus st BIOS no requereix cap canvi en la configuració de la BIOS
 2. 2nd tipus de BIOS pot requerir alguns canvis en la configuració de la BIOS abans i després de la instal·lació BMB

Tinc llegat o maquinari actual?

Si el maquinari és més 4 o 5 anys, vostè haurà de comprovar si és compatible amb la versió actual dels drivers de nVidia.

En el moment de l'escriptura (26, octubre, 2016), la versió actual del controlador de nVidia és 370.xx i la GPU més antic que cobreix baixa a la 400 Sèrie mòbil i d'escriptori. aquest enllaç proporciona més informació; clic a la pestanya maquinari suportat: http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/108586/en-us. òbviament, això és molt sensible al temps i, com en aquest article les edats, aquesta versió del controlador i la llista de maquinari suportat canviaran.

Els conductors 340.xx proporcionen suport per al maquinari llegat a la Geforce 8800 sèrie (això és 2 poble davant de la GTX 100 sèrie): http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/77525/en-us (de nou, seleccionar la llista de maquinari suportat per comprovar si el dispositiu hi és).

Els controladors de maquinari 304.xx dóna suport encara més antiga.

Instal·lació

Desactivar i retirar Nouveau

controlador de vídeo Nouveau causa molts problemes a NVIDIA Optimus targetes. sistema que no arrenca, es bloqueja durant l'arrencada, un sistema que s'inicia a la pantalla en negre que no respon amb un cursor parpellejant text en blanc a la cantonada superior esquerra, Cnchi i es congela LiveDE són només uns pocs dels efectes Nouveau.

Si no experimenta algun d'aquests problemes, pot saltar aquesta secció. D'una altra manera, seguir llegint en.

La millor opció és eliminar completament Nouveau. No és necessari si té previst instal·lar borinot amb controlador de vídeo NVIDIA patentada.

Calen tres passos per eliminar Nouveau.

1. Desactivar durant un inici de Livemedia, per poder començar amb LiveDE Cnchi i completar la instal·lació

2. Desactivar-lo en la primera arrencada del sistema instal·lat, per poder arribar a la DE gràfica

3. desinstal física del paquet amb controlador de vídeo Nuoveau en el primer inici; el sistema utilitzarà GPU d'Intel en les arrencades posteriors fins que la instal·lació del borinot

Passos en detalls.

1. Utilitza l'opció de menú d'arrencada per defecte Livemedia. Edita la línia d'arrencada i afegir a la mateixa el següent paràmetre:

modprobe.blacklist = nouveau

Continuarà iniciant-se normalment.

Hi ha altres maneres de desactivar Nouveau en l'arrencada. Aquesta funciona en la majoria dels casos.

2. Desactivar Nouveau en la primera arrencada del sistema instal·lat, exactament de la mateixa manera com en el pas anterior.

3. Una vegada que hagi assolit la DE gràfica, obrir el terminal i executar la següent comanda, per eliminar del tot Nouveau:

suo Pacman Rc xf86-video-nouveau

Instal·lar antergos sense drivers de Nvidia

Fent una instal·lació nova antergos, vos de no instal·lar els controladors de Nvidia de propietat. L'opció instal·la controladors per single-GPU, targetes de vídeo no híbrids, amb l'única GPU NVIDIA. No s'instal·la controladors per doble GPU, targetes de vídeo híbrids amb NVIDIA i Intel GPU.

Deixa instal·lador de controladors gràfics (propietari) canviar en el valor per defecte OFF posició. Simplement no el toqueu. antergos-dont-install-nvidia De no fer-ho, donarà lloc a sistema de NVIDIA Optimus que no arrenca.

desactivar Optimus, 2nd escrigui només BIOS

Els propietaris de la 1ª BIOS tipus poden saltar-se aquesta secció.

Després que la instal·lació s'ha completat el reinici del sistema, i entrar a la utilitat de configuració de la BIOS. La majoria de les targetes de Nvidia Optimus córrer al costat gràfics integrats d'Intel. Troba la configuració de pantalla, i seleccioneu "Intel Integrated", o alguna cosa semblant - Només assegureu-vos que Optimus i discreta no estan habilitades. També, assegurar-se que l'ajust per sota d'ella, "La detecció pel sistema operatiu" ajust està desactivat. Després d'aquest pas s'ha completat, és possible que torna a arrencar, i introdueixi la seva nova instal·lació d'antergos.

Habilitar [multilib] repo

El repo ja està activat per defecte en els últims comunicats de antergos. Si instal el natiu de Linux de l'arc, Arquitecte, pont, altres sistemes que utilitzen repositoris d'Arch no modificats, a continuació, editar el /etc / pacman.conf presentar i elimini el repositori.

Totalment actualitzar el sistema

iogurt -Syyua

instal·lar borinot (controladors de maquinari actuals)

suo pacman -S lib32-nvidia-utils lib32-VirtualGL nvidia-settings xf86-vídeo-intel nvidia borinot taula bbswitch

instal·lar borinot (340.xx conductors de llegat)

suo pacman -S borinot taula xf86-vídeo-intel nvidia-340xx nvidia-340xx-utils lib32-nvidia-340xx-utils bbswitch lib32-VirtualGL

instal·lar borinot (304.xx conductors de llegat)

suo pacman -S borinot taula xf86-vídeo-intel nvidia-304xx nvidia-304xx-utils lib32-nvidia-304xx-utils bbswitch lib32-VirtualGL

Connectar-se a borinot grup

Qualsevol usuari que se suposa que l'ús del borinot cal afegir a aquest grup. L'usuari també ha de ser membre de la vídeo grup - en general és el que per defecte, però no sempre.

sudo gpasswd -a $ borinot USUARI
suo gpasswd -a $ vídeo USUARI

Habilitar el servei de bumblebeed

Cal notar la final d (del dimoni) lletra en el nom del servei. El pas es pot ometre si s'executarà el següent pas.

sudo systemctl permeten bumblebeed.service
 

Instal·lar pegat d'energia estalvi

Només si cal. El pegat es descriu en detalls a continuació.

El paquet es troba en:

borinot-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

suo Pacman -U /path/to/package/bumblebee-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Amb el paquet instal·lat, Pacman emetrà l'avís a les actualitzacions posteriors. Es pot ignorar sense problemes:

advertència: borinot: local (3.2.1-11) és més recent que la comunitat (3.2.1-10)

Reiniciar el sistema

suo shutdown -r now

habilitar Optimus, 2nd escrigui només BIOS

Els propietaris de la 1ª BIOS tipus poden saltar-se aquesta secció.

Arrencada l'ordinador, i un cop, entrar a la configuració de la seva utilitat BIOS. Troba la configuració de visualització i canviar-lo des "gràfics integrats" a "optimus". Deixi el "Detectat pel sistema operatiu" al "discapacitat" posició.

Falta el apagat

editar 2016.07: en algun lloc de 2016.06 el problema ha estat resolt aigües amunt. Si instal després d'aquesta data, més probablement el problema no serà present. Comprovar-ho amb l'assaig descrit aquí. No hi ha necessitat d'instal lar el pegat.

La major part del temps NVIDIA Optimus targetes s'executen a la GPU Intel. Això es fa per estalviar energia. Nvidia GPU s'usa només quan així s'indiqui expressament a fer-ho - mitjançant la col·locació de la optirun comandament davant del nom del programa. Quan optirun sortides que ha de canviar immediatament Nvidia GPU fora i girar de nou a la GPU Intel. Això no succeeix recentment. Nvidia no es desconnecta. El sistema continua funcionant en Nvidia.

No hi ha estalvi d'energia, equip es sobreescalfa, ventiladors de refrigeració estan constantment girant a velocitat màxima. tècnicament parlant, el problema està causat pel fet que nvidia_drm, nvidia_modeset i nvidia Els mòduls no es descarreguen a l' optirun terminació.

Quan el sistema s'executa en el processador Intel GPU, tres mòduls no s'utilitzen i no es carreguen. Tots es carreguen només quan optirun comença a córrer. I ha de ser descarregat en optirun terminació. El que no passa.

Comproveu si el sistema està afectat pel problema. Després de l'arrencada obrir un terminal i executar tres ordres, un darrere l'altre:

optirun --status
 Bumblebee status: llest (3.2.1). X inactiu. discreta targeta de vídeo està apagat.
optirun pwd
 /home/just
optirun --status
 Bumblebee status: llest (3.2.1). X inactiu. discreta targeta de vídeo està apagat.

Si després de l'última (tercer) comandar el discreta targeta de vídeo està apagat, de la mateixa manera que en l'exemple anterior, llavors el sistema no es veu afectat pel problema. Vostè pot ometre aquesta secció.

Si després de l'última (tercer) comandar el discreta targeta de vídeo està en, llavors el sistema es veu afectat pel problema. És possible que vulgueu per resoldre-ho, ja sigui manualment o automàticament. A continuació es descriu com fer-ho.

Desactivació manual de Nvidia

Primer, tractarem d'apagar Nvidia amb la mà. Per estar segurs que ens enfrontem amb el problema descrit aquí; tres mòduls han d'estar inscrits exactament en el mateix ordre com en aquest exemple:

sudo rmmod nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
sudo tee <<<OFF / proc / acpi / bbswitch

Els primers grups de tres mòduls de comandament per a ser descarregat. El segon interruptors de Nvidia GPU fora. Comprovar l'estat de Nvidia nou:

optirun --status
 Bumblebee status: llest (3.2.1). X inactiu. discreta targeta de vídeo està apagat.

Anem a córrer una mica més complicada prova. Passarà de Nvidia i després retrocedeixi, en una ordre:

optirun pwd && somni 1 && suo rmmod nvidia nvidia_drm nvidia_modeset && sudo tee <<<OFF / proc / acpi / bbswitch

Aquest mètode es pot utilitzar per canviar Nvidia amb la mà.

Com apagar automàticament Nvidia

El mètode per resoldre el problema de manera automàtica es va discutir en BugTracker Arch Linux aquí. S'aplica les mateixes dues ordres vistos a la secció anterior.

L'avantatge del mètode és que no hi ha necessitat d'introduir qualsevol ordre amb la mà al terminal, amb privilegis elevats. Optirun es torna a funcionar normalment, com sempre, Nvidia canviant automàticament activa i desactiva quan s'inicia i finalitza.

El desavantatge és que vostè haurà de instal·lar una "casolà" paquet, desconegut a passis regulars Arch.

El pegat per a la fixació de falta d'estalvi d'energia es pot trobar a:

borinot-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

Descarregar l'arxiu i instal·lar-normalment amb Pacman, com qualsevol altre paquet:

suo Pacman -U /path/to/package/bumblebee-3.2.1-11-x86_64.pkg.tar.xz

El paquet té dependències. Durant la instal·lació s'emetrà tres missatges informatius. Ells poden ser ignorats.

Amb el paquet instal·lat, Pacman i PAMAC emetrà l'avís cap a les actualitzacions del sistema subseqüent. Es pot ignorar sense problemes, així:

advertència: borinot: local (3.2.1-11) és més recent que la comunitat (3.2.1-10)

important. Una vegada que s'instal·la el paquet, S'ha de reiniciar. Un simple tancament de sessió, inici de sessió no és suficient.

NVIDIA ajustar la configuració Optimus

És possible afinar-settings NVIDIA, mitjançant l'execució del nvidia-settings utilitat de NVIDIA GPU

optirun -b cap nvidia-settings-c :8

La comanda és l'única manera correcta per executar nvidia-settings en equips Optimus. -servidor-settings nvidia-x Qualsevol intent d'executar nvidia-settings de servei amb una sintaxi diferent fallarà.

menú de configuració per a funcionar NVIDIA Ajust

Una vegada que s'instal·len borinot i controladors de NVIDIA propietat, l'entrada del menú de llançament nvidia-settings utilitat es crea automàticament. Es diu Configuració del servidor de NVIDIA X al menú.

Aquesta entrada de menú és correcte per NVIDIA Optimus.

El menú no és correcte just després de la instal·lació. S'executa el senzill nvidia-settings comandament.

si seleccioneu Configuració del servidor de NVIDIA X entrada de menú amb el contingut per defecte (comandament), se li va aconsellar a córrer nvidia-xconfig utilitat, per solucionar el problema. Mai fer això. El problema no existeix. veure el Advertència a continuació per obtenir més informació.

Per executar Configuració del servidor de NVIDIA X des del menú, vostè ha d'editar l'entrada del menú amb la mà, i reemplaçar la comanda predeterminat incorrecte amb el correcte.

de:

/usr / bin / nvidia-settings

per:

optirun -b cap nvidia-settings-c :8

Advertència

hi ha nvidia-xconfig utilitat, instal·lat amb borinot entre les eines de NVIDIA. Mai executar en ordinadors Optimus. Va ser dissenyat i funciona correctament en les targetes de NVIDIA només d'un sol GPU. No detecta híbrids targetes NVIDIA Optimus. És un assassí perfecte borinot. Si s'executa, es trenca immediatament la configuració del borinot.

problemes coneguts

GeForce GTX960m

En reiniciar l'equip no s'iniciï novament. Per resoldre aquest problema complement acpi_osi ="!Finestres 2015" com un paràmetre de nucli. veure tema #764(comentari) a github.

Per fer que el canvi permanent en menjar de posar en / etc / default / grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT ="acpi_osi=\"!Finestres 2015\""

i crea una configuració de grub després amb la comanda

suo grub-mkconfig -o grub.cfg

 

targetes que s'utilitzen

L'article va ser escrit i provat en tres targetes de vídeo Nvidia Optimus:

 • GeForce GT 555m
 • GeForce GT 650M
 • GeForce GT 750M

No es va posar a prova en els nous Optimus targetes, GeForce GTX 970m com, per exemple. Hi ha informes sobre la correcta instal·lació de Abellot Optimus moderna, però que encara pot presentar alguns problemes que no estan coberts aquí.

Altres autors ajuden a que l'article millor i afegir més targetes a la llista. addicions, correccions, saber fer són molt benvinguts i molt apreciat.

 • NVS 4200m
 • GeForce 820m
 • GeForce GTX 860m
 • GeForce 920m
 • GeForce 940MX
 • GeForce GTX 960m

Salutacions

març 2016

(Visitat 41,263 vegades, 74 visites avui)

El pin a Pinterest

Comparteix aquest